donderdag 30 april 2015

QoL Human Movement

Saved by the light: Quality of Life: Fysical Wellbeing - mobility / persenal safety. Material Wellbeing - Possesions

Dit blog gaat over een spray-paint gemaakt door Volvo die de veiligheid van fietsers in het verkeer verhoogd doordat ze veel zichtbaarder worden met de opgloeiende verf. Dit product verhoogt de veiligheid van de gebruikers en zal zorgen voor minder ongelukken in het verkeer. Ook is het een leuk hebbedingetje. 

Driven out of space: Fysical Wellbeing - Mobility, persenal safety / Material Wellbeing - Transport / Emotional Wellbeing - Status/respect

Dit blog gaat over de auto van de toekomst waarin je niet alleen maar kunt rijden maar eigenlijk ook kunt 'leven'. De auto geeft nieuwe opties voor activiteiten tijdens het rijden. Ook zullen er minder ongelukken worden veroorzaakt omdat deze auto geheel automatisch rijdt en zelf de weg weet en communiceert met andere voertuigen. De mensen die als eerste in deze auto's zullen gaan rijden zullen veel geld hebben en hierdoor is het ook een statussymbool.

Trees made of steel, still green: Development and Activity - hobbies/leisure

Dit blog gaat over bomen die gemaakt zijn van staal maar zorgen voor duurzame energie en daarbij een goede bijdragen hebben voor het milieu. Omdat de bomen geplaatst zijn op een toeristen bezienswaardigheid past het goed in deze sector van het QoL-model van Felce & Perry.

I want to ride my bicycle: Fysical Wellbeing - mobily / Material Wellbeing - finance/income

Dit is een clusterblog over het stallen van fietsen in steden. In Nederland, Japan en Philadelphia zijn verschillende oplossing voor het fietsen-overschot. In dit blog heb ik vergeleken welke idee het meeste groei potentiaal heeft voor in de toekomst.


Lightning footprints: Fysical Wellbeing - mobily

Dit blog gaat over duurzame energie dat opgewekt word in drukke gebieden door de mensen die er lopen. Het product is een tegel waarbij energie word opgewekt zodra er iemand op deze tegel staat. Geen opmerkingen:

Een reactie posten