donderdag 27 november 2014

Quality of Life

De quality of life is moeilijk te beschrijven, dit komt omdat iedereen anders denkt en anders met zijn vrijetijd om gaat. Felce and Perry hebben een model gemaakt, hierin kan de kwaliteit van leven in een hokje worden ingedeeld. Om een nog duidelijker beeld te scheppen over mijn afgelopen blogs over leisure, heb ik ze in onderstaand model ingedeeld.

Bron: Reader Felce&Perry

Pop-ups, in an good way!

Dit blog gaat over een pop-up store, gelegen in Utrecht. Hier verkopen ze producten die eerlijk zijn verhandeld. Een klant van deze winkel kan bijdragen aan een beter leven voor een andere, die wel duizende kilometers van hem of haar vandaan woont.
Dit blog past in het beste bij “Social-Wellbeing” in het hokje “Acceptance and Support”, de pop-up store Fairminds support de derdewereldlanden, door fairtrade producten te verkopen en ze te promoten.  

De Kennismakerij

Dit blog gaat over De Kennismakerij, een proeftuin bibliotheek. Hier krijgt de bibliotheek van de toekomst zijn vorm. Vooral netwerken en co-creatie, zijn belangrijke waarden in deze bibliotheek.
De Kennismakerij hoort overduidelijk bij “Social-Wellbeing” in het hokje “Friends and social life”. Omdat netwerken een erg belangrijke waarden is en omdat het beeld van de bibliotheek van de toekomst ook wordt gezien in verband met het samenzijn.

De Meesterbarbier

Dit blog gaat over een authentieke kapper gelegen in Tilburg. Deze kapper is exclusief voor mannen en het knippen en scheren gebeurd geheel op authentieke wijze. Dit hoort in de categorie “Emotional-Wellbeing” in het hokje “Self-esteem”. Een man die hier heen gaat krijg een goed gevoel van eigenwaarde doordat ze op een speciale wijze een knip of scheerbeurt krijgen en er hierna goed verzorgt uitzien.

Future book

Dit blog gaat over een dagboek. Het boek heeft voor elke dag een vraag en dit voor 5 jaar lang. Hierdoor kan de gebruiker in 5 jaar lang zijn leven zien veranderen of misschien blijft het gelijk. Aan het einde van deze 5 jaar kan de gebruiker hij of zij is veranderd als mens. Het hoort in de categorie “Emotional-Wellbeing” in het hokje “Positive Affect”.

Dress eco-concious

Dit blog gaat over duurzame kleding gemaakt van plastic flesjes. Doordat deze flesjes worden gerecycled krijgen ze een tweede leven. Het hoort in de categorie “Emotional-Wellbeing” in het hokje “Satisfaction”. De gebruiker van deze kleding zal het vooral gebruiken tijdens het sporten. Sporten is gezond, dit is iets waar je tevreden over kan zijn. Maar wat nog meer bijdraagt aan de “Satisfaction” is dat de gebruiker bewust bezig is met duurzaamheid. Dit is goed voor de natuur en hier raakt de gebruiker bij betrokken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten